Istoria cărnii de vită Yakiniku
Înainte de a ne scufunda în rețetă și ghid, să aruncăm o privire rapidă asupra istoriei yakiniku-ului cărnii de vită. Yakiniku este o adăugare relativ nouă la bucătăria japoneză, fiind introdus abia în secolul al XX-lea. Se spune că felul de mâncare este originar din Coreea, unde este cunoscut sub numele de bulgogi. În anii 1930, imigranții coreeni care trăiau în Japonia au început să gătească carne de vită în stil bulgogi și să o vândă în magazine mici. De-a lungul timpului, felul de mâncare a devenit popular în rândul consumatorilor japonezi, iar restaurantele yakiniku au început să apară în toată Japonia. Astăzi, yakiniku este bucurat de milioane de oameni din întreaga lume și este ușor de înțeles de ce. Combinația dintre carne de vită fragedă și suculentă și marinată savuroasă este pur și simplu irezistibilă.
Cele mai bune bucăți de carne de vită pentru Yakiniku
Acum că știm puțin despre istoria yakiniku-ului cărnii de vită, să vorbim despre cele mai bune bucăți de carne de vită pe care să le folosiți pentru acest fel de mâncare. Cel mai important lucru de reținut este că carnea trebuie tăiată subțire, astfel încât să se gătească rapid pe grătar. Unele dintre cele mai bune bucăți de carne de vită pentru yakiniku includ:
Ribeye
Ribeye este o bucată populară de carne de vită, cunoscută pentru marmorare și aroma bogată. Când este feliat subțire și făcut la grătar, devine fraged și suculent, făcându-l perfect pentru yakiniku.
Muşchi
Mușchiul este o altă bucată grozavă de carne de vită pentru yakiniku. Este o tăietură mai slabă decât ribeye, dar are totuși multă aromă. Când este feliat subțire și făcut la grătar, devine fraged și suculent, făcându-l perfect pentru yakiniku.
Friptură de flanc
Friptura de flanc este o bucată de carne de vită relativ ieftină, perfectă pentru yakiniku. Este o tăietură slabă care este ușor de tăiat subțire și are o aromă de carne care completează marinada savuroasă.
Ingrediente pentru marinată
Acum că știm ce bucăți de carne de vită să folosim, să vorbim despre ingredientele pentru marinată. Marinada este cea care dă carnei de vită acea aromă delicioasă pe care o iubim cu toții. Iată ce veți avea nevoie:
- Sos de soia - Mirin - Sake - Zahăr - Usturoi - Ghimbir - Ulei de susan
Pentru a face marinada, pur și simplu combinați toate ingredientele într-un castron și amestecați până când zahărul se dizolvă. Se toarnă marinada peste carnea de vită feliată și se lasă la marinat la frigider pentru cel puțin 30 de minute, sau până la 24 de ore.
La grătar carnea de vită
În sfârșit, să vorbim despre grătarul cărnii de vită. Cheia unui yakiniku perfect este să grătarați carnea rapid la foc mare. Iată cum să o faci:
1. Încinge grătarul (cărbune sau gaz) la foc mare. 2. Scoateți carnea de vită din marinată și scuturați orice exces de lichid. 3. Așezați carnea de vită pe grătar și gătiți 1-2 minute pe fiecare parte, sau până când este gătită după bunul plac. 4. Transferați carnea de vită pe o farfurie și serviți cu orez aburit și sosul preferat.
Si asta e! Cu doar câteva ingrediente simple și câteva abilități de bază la grătar, puteți face yakiniku de vită delicios acasă. Așa că de ce să nu-l încerci pentru următoarea ta masă? Papilele tale gustative vă vor mulțumi.
Concluzie
Yakiniku de vită este un preparat japonez delicios și ușor de preparat, care este perfect pentru orice ocazie. Indiferent dacă găzduiești o cină sau pur și simplu îți dorești ceva gustos pentru următoarea ta masă, această rețetă și ghid fabulos de yakiniku cu carne de vită vă vor satisface cu siguranță. Deci, de ce să nu încerci astăzi? Cu doar câteva ingrediente simple și câteva abilități de bază la grătar, puteți crea un fel de mâncare delicios, care vă va impresiona familia și prietenii.