Japonia este renumită pentru cultura sa gastronomică stradală. De la sărat la dulce, există nenumărate opțiuni delicioase de încercat atunci când explorezi străzile Japoniei. În acest articol, am adunat primele 10 mâncăruri stradale japoneze care trebuie încercate și unde le puteți găsi. Așadar, pregătește-te să descoperi aromele Japoniei!
1. Takoyaki
Takoyaki este o mâncare populară de stradă, originară din Osaka. Aceste bile mici ale raiului sunt făcute dintr-un aluat format din făină, dashi și ouă și umplute cu caracatiță cubulețe, ghimbir murat și ceapă verde. Bilele sunt gătite într-o tigaie specială takoyaki, care le dă forma lor semnătură. Takoyaki este de obicei acoperit cu sos takoyaki, maioneză și fulgi de aonori (alge marine uscate). Puteți găsi standuri de takoyaki în toată Japonia, dar unele dintre cele mai bune locuri pentru a le încerca sunt în Osaka, de unde au provenit. Mergeți în locuri precum Kukuru sau Takoya pentru unele dintre cele mai bune takoyaki din Osaka.
2. Okonomiyaki
Okonomiyaki este o clătită savuroasă care este o mâncare stradală populară în Japonia. Numele se traduce literal prin „grătar așa cum vă place” și este ușor de înțeles de ce. Okonomiyaki este făcut cu un aluat de făină, ouă și varză mărunțită și umplut cu o varietate de ingrediente, cum ar fi burtă de porc feliată, creveți, calmar sau brânză. Clatita este acoperita cu un sos dulce si savuros, maia si aonori. Puteți găsi Okonomiyaki în toată Japonia, dar unele dintre cele mai bune locuri pentru a-l încerca sunt în Hiroshima, unde sunt faimoși pentru versiunea lor a preparatului. Mergeți la Okonomimura, o sală de mâncare din Hiroshima, pentru a încerca unele dintre cele mai bune Okonomiyaki din oraș.
3. Yakitori
Yakitori este o mâncare populară de stradă japoneză, care constă din carne de pui la grătar pe cărbune. Puiul este de obicei condimentat cu sare sau cu un sos dulce de soia și este preferatul localnicilor și al turiștilor deopotrivă. Yakitori poate fi găsit în toată Japonia, de la vânzătorii ambulanți la izakayas (pub-uri în stil japonez). Unele dintre cele mai bune locuri pentru a încerca Yakitori sunt în aleea Yakitori din Tokyo (Omoide Yokocho), care este o stradă îngustă mărginită de mici restaurante specializate în Yakitori. Mergeți la Toriki, un loc popular Yakitori, pentru unele dintre cele mai bune din zonă.
4. Gyoza
Gyoza este o găluște japoneză populară care este de obicei umplută cu carne de porc măcinată, usturoi și varză. Acestea sunt apoi prăjite în tigaie pentru a crea un strat exterior crocant și servite cu un sos pe bază de sos de soia. Gyoza poate fi găsit în toată Japonia, dar unele dintre cele mai bune locuri pentru a le încerca sunt în Chinatown din Yokohama, care este cel mai mare cartier chinezesc din Japonia. Mergeți în locuri precum Shinkiraku sau Kiyoken pentru unele dintre cele mai bune Gyoza din Yokohama.
5. Ramen
Ramen este o supă japoneză cu tăiței, care este o mâncare stradală populară în toată Japonia. Supa se face cu bulion pe bază de carne sau pește și se servește cu tăiței subțiri, felii de porc, muguri de bambus și ceapă verde. Ramen poate fi găsit în toată Japonia, de la vânzătorii ambulanți la restaurantele de lux. Unele dintre cele mai bune locuri pentru a încerca Ramen sunt în Tokyo, unde există nenumărate magazine și restaurante care își servesc propriile versiuni unice ale supei. Mergeți în locuri precum Ichiran sau Afuri pentru unele dintre cele mai bune Ramen din Tokyo.
6. Taiyaki
Taiyaki este o mâncare populară de stradă japoneză care constă dintr-o prăjitură în formă de pește umplută cu pastă dulce de fasole roșie. Prajitura se face cu un aluat asemanator unei clatite si se gateste intr-o forma in forma de peste. Taiyaki poate fi găsit în toată Japonia, de la vânzătorii ambulanți la brutării. Unele dintre cele mai bune locuri pentru a încerca Taiyaki sunt în Asakusa, un cartier istoric din Tokyo. Mergeți în locuri precum Asakusa Wakaba sau Kurikoan pentru unele dintre cele mai bune Taiyaki din zonă.
7. Melonpan
Melonpan este o pâine japoneză dulce care are de obicei forma unui pepene galben. Pâinea este făcută cu un aluat dulce și acoperită cu un strat crocant de aluat de prăjituri. Melonpan poate fi găsit în toată Japonia, de la vânzătorii ambulanți la brutării. Unele dintre cele mai bune locuri pentru a încerca Melonpan sunt în Kobe, un oraș cunoscut pentru pâinea sa delicioasă. Mergeți în locuri precum Pompadour sau Patisserie Mont Plus pentru unele dintre cele mai bune Melonpan din zonă.
8. Kakigori
Kakigori este un desert popular japonez cu gheață ras, care este perfect pentru a se răcori într-o zi fierbinte de vară. Gheața este tunsă într-o textură fină și este servită cu o varietate de toppinguri, cum ar fi lapte condensat îndulcit, sirop de fructe și mochi (prăjituri dulci de orez). Kakigori poate fi găsit în toată Japonia, de la vânzătorii ambulanți la cafenele. Unele dintre cele mai bune locuri pentru a încerca Kakigori sunt în Kyoto, un oraș cunoscut pentru dulciurile sale tradiționale japoneze. Mergeți în locuri precum Gion Tokuya sau Kagizen Yoshifusa pentru unele dintre cele mai bune Kakigori din zonă.
9. Dango
Dango este o găluște japoneză dulce care se face de obicei cu făină de orez și se servește pe o frigărui. Galustele pot fi aromate cu o varietate de ingrediente, cum ar fi ceai verde, sos de soia sau pasta de fasole rosie. Dango poate fi găsit în toată Japonia, de la vânzătorii ambulanți la cafenele. Unele dintre cele mai bune locuri pentru a încerca Dango sunt în Nara, un oraș cunoscut pentru dulciurile sale tradiționale japoneze. Mergeți în locuri precum Nakatanidou sau Kinatei pentru unele dintre cele mai bune Dango din zonă.
10. Imagawayaki
Imagawayaki este o clătită japoneză dulce care este de obicei umplută cu pastă dulce de fasole roșie. Clatita este facuta cu un aluat de faina, oua si zahar si gatita pe un preparat special. tavă. Imagawayaki poate fi găsit în toată Japonia, de la vânzătorii ambulanți la brutării. Unele dintre cele mai bune locuri pentru a încerca Imagawayaki sunt în Tokyo, unde există nenumărate magazine și standuri care le vând. Mergeți în locuri precum Naniwaya Sohonten sau Taito Station pentru unele dintre cele mai bune Imagawayaki din zonă.
Concluzie
În concluzie, mâncarea de stradă japoneză este o experiență care trebuie încercată pentru orice iubitor de mâncare care vizitează Japonia. De la sărat la dulce, aromele și varietatea mâncării stradale din Japonia sunt nesfârșite. Asigurați-vă că adăugați aceste 10 mâncăruri stradale japoneze care trebuie încercate pe lista dvs. de lucruri de încercat la următoarea vizită în Japonia. Pofta buna!